S Edem Sheeranem jsme kecali o mém obrazu, přišel mi jako v pohodě týpek, říká hudebník Filip Vlček

25. listopad 2021

V týdnu, ve kterém hlavní singl z čerstvé desky Adele na první příčce amerického singlového žebříčku vystřídala speciální verze skladby All Too Well od Taylor Swift, přivítali Annabelle s Filipem ve studiu speciálního hosta. Hudebník, producent a moderátor Filip Vlček, který stojí třeba za singlem Omaga, s nímž Benny Cristo doputoval až do semifinále Eurovize, moderátorům Velkých čísel pomohl s playlistem a vyznal svou lásku k Blink 182 i obecně dobře napsaným písním.

Filipa Vlčka můžete znát z jeho působení v kapele John Wolfhooker, prošel ale i šumperskou pop-punkovou kapelou Koblížc!. To, že jeho dospívání provázely kytary a jsou hlavní ingrediencí jeho kapelního působení, ale rozhodně neznamená, že by se nedokázal naladit na žebříčkový pop. Jako svého aktuálního žebříčkového favorita vybral singl Stay, za kterým stojí The Kid LAROI a Justin Bieber.

„Ať už by tahle písnička byla udělaná v jakémkoliv žánru, tak by pořád zněla dobře. Protože ta písnička je dobrá. Není to o zpracování, ale o tom, co předchází tomu zpracování,“ vysvětluje Filip.

To, že je vydání nové desky Adele pro hudební trh ekvivalentem toho, co je pro kina nový superhrdinský blockbuster, už víme. V tuzemsku ale podobným způsobem dělá vlny třetí deska Viktora Sheena. Jmenuje se Příběhy a sny a rapper ji vydal bez předchozího ohlášení. Ve Velkých číslech zazněl track Stíny, který efektivně reaguje na aktuální trend návratu k devadesátkovým kytarovkám.

„Jsem rád, že to konečně někdo z českých rapperů zlomil. Pokud to udělal někdo předtím, tak sorry, ale neudělal to dobře,“ říká Filip. Skladbou, která by si podle něj zasloužila mnohem větší čísla, je Wouldn’t That Be Nice od kapely DOMI (dnes už We Are Domi) v čele se zpěvačkou Dominikou Haškovou.

Jaký má Filip Vlček vztah k rapu? Se kterým z tuzemských jmen by rád spolupracoval? A co pro něj zosobňuje bývalý bubeník Blink 182 Travis Barker? Pusťte si speciální díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka