S fiedlerskim jsme měli za cíl dosáhnout anglického zvuku, říká o svém debutu zpěvák Marcell

15. prosinec 2022

Do Velkých čísel, ještě před speciálním vánočním a následným silvestrovským dílem, za Annabelle a Filipem zavítal zpěvák, songwriter, producent a vystudovaný lékař Marcell. Společně s jedním z nejvyhledávanějších tuzemských producentů – Ondřejem Fiedlerem aka fiedlerskim (aka Annabelliným příťou) – má od 28. listopadu venku svůj sólový debut Hovory Domů. Oba se o něm v hitové pitevně Radia Wave rozpovídali.

„Ben (Cristovao, pozn. red.) za mnou přišel a řekl, že až budu mít nějakej dobrej track, za kterým si budu stát, tak ať mu ho prostě pošlu. Pak jsme s Ondrou udělali v Berlíně song Nevim a říkal jsem si, že jestli vůbec někdy, tak právě teď,“ vypráví Marcell o genezi jedné z písní alba Hovory Domů. Během tvorby pendlovali mezi Londýnem, Prahou a Berlínem – chtěli prý dosáhnout anglického zvuku.

Producent fiedlerski tahal z rukávu například i historky z Marcellovy rozlučky se svobodou. Ten byl každopádně, stejně jako každý host ve Velkých číslech, zaúkolován výběrem playlistu. Celé osazenstvo se tak mohlo rozplývat třeba nad obřím hitem anglického písničkáře Sama Fendera. Seventeen Going Under si nějakých pět měsíců zpátky zpívalo celé Glastonbury. A Marcell s fiedlerskim vyprávěli i o svých zkušenostech s vystupováním v O2 areně.

Který song byl soundtrackem Marcellovy puberty? Chtěl být dříve doktorem, nebo muzikantem? A kdo patří mezi hrstku statečných, kteří se v obležení vánočních koled stále ještě drží v top desítce amerických a britských žebříčků? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

Marcell a fiedlerski
autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio