Samouk postavil manželce otočný dům a Brňanka vybafla v obchodě. To jsou nej zprávy uplynulého týdne

15. říjen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají tu nejjemnější ricottu ze zpravodajské mlékárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu coby milovnici architektury zaujala zpráva o tom, že dvaasedmdesátiletý amatérský konstruktér v Bosně postavil otočný dům. Chtěl tím potěšit svou manželku, která si stěžovala na jednotvárný pohled z okna. Dům, který leží v severní Bosně nedaleko města Srbac, budí pozornost. Podle stavitele Vojina Kusice se otáčí kolem sedmimetrové osy různou rychlostí. Nezbývá než závidět!

Ivanu jakožto rusofilku a filantropku rozesmutnila informace o tom, že v ruském městě Miass na Urale si čtyřicetiletý bezdomovec sušil ponožky na věčném ohni, součásti památníku Truchlící matka. Aby víc hořel, přikládal do něj umělohmotné květiny a roztavený plast poté zařízení poškodil. Úřady teď muže obviňují z rehabilitace nacismu.

Došlo však samozřejmě i na pikanterie z Brna. V tamním obchodě vybafla na muže zkouřená žena a hryzla ho do ruky.

Je mezi ohřívajícím se bezdomovcem, šílenou ženštinou a bosenským stavitelem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka