Seneca jako rap. Hudební duo P/\ST udělalo z hry Šílený Herkules hybridní album

3. červen 2021

Nové EP Hybris pražské hudební dvojice P/\ST je napůl hudební album a napůl rozhlasová hra. Původně materiál vznikl jako soundtrack k divadelní inscenaci Šílený Herkules v režii Tomáše Loužného, která se hrála loni během letního festivalu Antická Štvanice.

Experimentální rapové duo tvořené Danem Kranichem a Ivem Sedláčkem získalo právě za hudbu k inscenaci Šílený Herkules čerstvou Cenu divadelní kritiky. „Hudba na desce se od té k divadlu příliš neliší. Je to lépe smíchané a zmasterované,“ popisuje koncept nového EP Kranich. „Byla to snaha zakonzervovat ten zážitek, který jsme v létě měli. Představení jsme hráli jen desetkrát,“ dodává.

Plánují členové kapely P/\ST pokračovat s hudbou k divadelním inscenacím? „Pokud nás někdo osloví, tak si myslím, že ano. My spolu normálně pracujeme a myslím, že nám to funguje. Už teď spolu v NODu děláme nové představení, kde spolu budeme spolupracovat herecky,“ říká Kranich. „Cena divadelní kritiky je pro mě splněný sen. Hudbu pro divadlo dělám už nějakou dobu a ocenění v této oblasti jsem si fakt přál,“ dodává Ivo Sedláček.

Jakou hudbu poslouchají členové pražské kapely P/\ST? A co si myslí o současné domácí rapové scéně? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

  • P/\ST: Paternoster Session

    „Na chvilku jsme se dokonce zasekli! Asi na patnáct minut a ve třech lidech, takže jsme se vlastně ocitli sami v pasti,“ zhodnotili jízdu oběžným výtahem rappeři P/\ST.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.