Sex a legrace. Patří podle vás humor i do postele?

8. červenec 2023

„Čau šťávo, kam tečeš?“ Setkali jste se někdy s podobným trapno-vtipným oslovením? „Nebyl náhodou tvůj táta pekař, že seš taková buchta?“ Podobné glosy jste možná taky někdy slyšeli, ale napadlo vás, že je někdo opravdu používá při seznamování? V nejnovějším Potu se zaměříme nejen na trapný humor, ale i na ten, který nás odbourá a sblíží.

Humor pro mě při seznamování hraje důležitou roli, říká Karel, který se jako queer člověk často seznamuje na seznamovacích aplikacích, a dodává: Nejradši mám, když přeskočíme věty typu Ahoj, jak je? a rovnou si společně zavtipkujeme hláškami z filmů, nebo seriálů. Skvěle to prolomí ledy! Oba moderátoři se shodují na tom, že vtipy a kulturní reference jsou výborným způsobem, jak poznat, jestli má potenciální protějšek stejné zájmy i smysl pro humor.

Já jsem nikdy nikoho nebalila vtipnou hláškou. Maximálně jsem se snažila znít chytře a neobvykle a trapný vtip z toho vylezl úplně omylem, přiznává Eliška, která při oslovování nápadníků neumí s humorem nakládat. Ale když někdo osloví mě a snaží se mě rozesmát, tak jsem většinou tzv. vděčný posluchač –⁠ směju se všemu, přiznává Eliška.

Jde sex a sranda dohromady? Může humor v některých intimních chvílích zraňovat? A co s tím má společného hormon oxytocin? Poslouchejte Pot Radia Wave.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka