Shaka CG: Vercettiho jsem potkal při bitce. Když jsi s námi, musíš křičet, aby tě bylo slyšet

1. červen 2023

Shaku CG si nespleteš! Jako důkaz může posloužit historka, kterou v nové epizodě Brrrapu vypráví hudební publicista Karel Veselý. Ten popisuje, jak jel natáčet do Ústí nad Labem a sednul si do auta spolu s Shakou, aniž by v ten moment tušil, o koho se jedná. Přesto to první, co ho napadlo, bylo: „Vypadá, že kdyby to byl rapper, tak bude sakra dobrej rapper. Až později jsem zjistil, že to je Shaka CG a samozřejmě je rapper.“

Natáčení se Shakou bylo jedním z těch, o kterých se dobře vypráví. Nejprve mu ujel vlak, pak se v Praze téměř připletl k demonstrujícímu davu, aby jej vzápětí pán na rozhlasové recepci měkkým pohledem zhodnotil se slovy: „Vy jste rapper, že jo?“ Načež Shaka prošel detektorem kovu s plechovkou v ruce. Jsou scénáře, které si nevymyslíte.

Shaka CG

V rozhovoru Shaka CG, vlastním jménem Vojtěch Wenzi, mluví o životě na hraně, nástrahách návykových látek nebo o tom, jak se jako zakladatel Central Gangu potkal s jeho ostatními členy. „Třeba s Vercettim jsme se poznali tak, že se na festivalu rvaly dvě party. Já jsem byl v jedný a ‘Cetti byl v druhý, ale neprali jsme se přímo spolu,“ vypráví.

Mimo to došlo i na příběhy, jak hluční dokážou v partě být, jak se mu jako jedinému dítěti tmavé pleti vyrůstalo na severočeském maloměstě nebo jaká úskalí přináší život v blízkosti nahrávacího studia.

Které tetování by si Shaka CG nenechal znovu udělat? Jaká jsou jeho oblíbená místa v Ústí nad Labem? Co musí dělat pro to, aby se v crew navzájem nepozabíjeli? A kolik žije v Česku lidí s příjmením Wenzi? Poslechněte si Brrrap!

Jaký recept na úspěch má TK27? Které členy Central Gangu poznal Shaka při hromadné bitce? A kde můžete potkat Kata při vykonávání veřejně prospěšných prací? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, jim pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.