TK27: Nervozitu v rapu jsem odboural rychle. Ve fotbale už taky, můžu s ním kdykoliv skončit

25. květen 2023

TK27 je jedním z těch, u kterých máte pocit, že mimo talent a píli mají k dispozici také 30hodinové dny. Krom toho, že už víc než dekádu běhá po českých prvoligových trávnících, se – jakožto velký fanoušek hudby – rozhodl založit ještě rapovou kapelu. Jak jim to v 58G s rapperem Doktorem a producentem Humlou šlape, muselo překvapit i je samotné. Během méně než tříleté existence totiž stačili odjet tour po Česku a posbírat hudební ceny.

Stejně tak platí, že na české rapové scéně je jen velmi málo lidí, kteří by o tom, co říkají, přemýšleli tolik, jako právě Tomáš Kučera. Během rozhovoru se nad každým slovem zamýšlel a tím – stejně jako jeho klidným tónem – dával najevo, že i přes úspěchy na dvou od sebe jinak vzdálených frontách, neztrácí pokoru a nadhled.

„Skupiny tady byly dřív, teď si třeba nevybavim žádnou skupinu za poslední roky. Takže si myslim, že i to nám hodně přidalo. Byl tam balíček tří lidí, každej měl něco,“ reflektuje TK27 vzestup 58G na tuzemské scéně. Došlo i na otázku, jestli je nervóznější před zápasem nebo před koncertem. „U fotbalu to bylo horší, tam jsem s tim bojoval asi víc historicky. Teď zas přišel moment, že si řikám, že můžu prakticky kdykoliv skončit, buduju něco dalšího, co budu dělat po tom fotbale,“ říká.

TK27 se mimo jiné vyznačuje i vytříbeným vkusem oblékání, na což během rozhovoru také přišla řeč. Stejně jako na to, proč nechce chodit od hlavy k patě oblečený v některé z drahých značek, které zmiňují ostatní rappeři ve svých textech.

Je TK27 nervóznější před zápasem, nebo před koncertem? Jak si zvyká na to, že jej na ulici poznávají fanoušci a jak si hlídá soukromí? Jak mají v kapele 58G rozdělené role? A tráví jako fanoušek víc času fotbalem, nebo rapem?

Jaký recept na úspěch má TK27? Které členy Central Gangu poznal Shaka při hromadné bitce? A kde můžete potkat Kata při vykonávání veřejně prospěšných prací? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, jim pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.