Shooting Fashion Stars 2013: Pavel Berky

12. leden 2013

Po Lucii Králové, kterou jsme vám přiblížili v Modeschau minulý týden, přinášíme rozhovor s dalším finalistou Shooting Fashion Stars 2013. Pavel Berky, který vloni vyhrál titul Top Styl Designer s kolekcí XY, se chce na SFS 2013 prezentovat kolekcí inspirovanou historií i současností romského oblékání.

Chce se přitom držet svého příznačného minimalistického přístupu ve střizích i v barvách. Vycházejícími módními hvězdami 2013 jsou kromě Pavla Berkyho a Lucie Králové také Monika Přikrylová a Mirka Horká.

Pavla Berkyho jsem navštívila společně s bloggerkou a fotografkou Pipilotti z blogu jedenactkocek.cz. Kromě natáčení o kolekci chystané na SFS 2013 jsme se přišly podívat na kusy z topstyldesignerské kolekce XY a loňské řady Adam, se kterou Pavel uzavřel bakalářské studium v Ateliéru oděvní tvorby na VŠUP. Obě kolekce jsou totiž v průběhu ledna ve výprodeji po internetu. Zjistily jsme, že nejenom dobře vypadají, ale jsou i příjemné na tělo. K poslechu rozhovoru o nové kolekci, chystané na Shooting Fashion Stars 2013, si můžete prohlédnout fotky z natáčení na blogu 11 koček.

Pavel Berky pochází z jižního Slovenska a pro aktuální kolekci chce čerpat i z tamních tradičních romských oděvů. Součástí jeho inspirace je ale i styl současných mladých Romů ve velkých městech. V dámské kolekci chce reflektovat typicky vrstvenou siluetu romské ženy v dlouhé sukni. Po černé kolekci XY a řadě Adam v odstínech béžové a hnědé můžeme se zvoleným tématem očekávat více barev, ale jak Pavel Berky zdůrazňuje, stále v duchu jeho minimalistického přístupu.

02807217.jpeg

odkazy:
facebook.com/berkypavel
jedenactkocek.cz/2013/01/navsteva-u-pavla-berky.html

Playlist:
Destiny´s Child – Nuclear (Sony Legacy)
Laura Mvula – Green Garden (RCA)
Jessie Ware & Sampha – Valentine (Young Turks)
Jens Lekman – Olivia And Maddy (uns.)
Yeah Yeah Yeahs – Hysteric (Interscope)
Yelle – Chimie Physique, Gold Fields Remix (Barclay)
Coma – Bette Davis Eyes (Kompakt)
Blizzardo – River Rouge (uns.)
Angel Haze – On The Edge (uns.)
Azealeia Banks – No Problems (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.