Slim Cessna: Zkoušeli jsme pop, nevyšlo to

22. leden 2014

Slim Cessna's Auto Club je výtečná coloradská kapela, která hraje strhující gotickou country. Někteří o jejich hudbě mluví jako o soundtracku k románům Cormaca McCarthyho a nejsou daleko od pravdy. Na otázku, co právě dočetl za knihu, nám Slim Cessna odpověděl, že se znova vrátil k McCarthyho Krvavému poledníku aneb Večerním červánkům na západě. Na rozhovor do Radia Wave přišel pár hodin před prvním koncertem aktuální šňůry, který vyšel právě na Prahu.

Promotéři tentokrát fanouškům Slima Cessny přichystali úrodu. Už včera vystoupil v žižkovském Bajkazylu vedlejší projekt The Denver Broncos a klub byl zcela vyprodaný. Do Lucerna Music Baru se Slim Cessna vrací podruhé, a jak sám prozradil, možná se z koncertování v Praze stane tradice, protože koncert před dvěma lety si celá kapela hodně užila. Dnes večer zahrají Slim Cessna's Auto Club v LMB v klasické sestavě, v níž nebudou chybět Jay Munly, Lord Dwight Pentacost, Rebecca Vera, The Peeler a Danny Pants (aka Daniel Grandbois).

Se Slimem jsme se bavili taky o desce An Introduction For Young And Old Europe, vydané v loňském roce, která je výběrem skladeb z předchozích desek. „Těch 15 skladeb jsme vybírali sami, ale hodně nám pomohl náš label Glitterhouse Records. Vlastně jsme tím chtěli víc nalákat evropské publikum a dát o sobě víc vědět.“ Byla i poslední deska Unentitled, o které jste v rozhovorech tvrdili, že jde o popové album, krokem vstříc publiku? „Vlastně to byla výzva, snažili jsme se zařadit 3–4minutové skladby, hooky, ale úplně se to nepovedlo. Byl to takový náš pokus o pop. Vážně jsme nechtěli vydělat nejvíc peněz a být něčím jako Beyoncé,“ řekl na adresu alba Unentitled, vydaného v roce 2011, Slim Cessna. Detaily o poslední desce kapely nebo o budoucích plánech Slim Cessna's Auto Club najdete v rozhovoru.

Spustit audio