Soudkyně se válela v posteli a tenistky budou nosit tmavé trenky. To jsou nej zprávy minulého týdne

2. prosinec 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmastnější chipsy ze zpravodajského sáčku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici volných mravů zaujala zpráva o tom, že v kolumbijské Cúcutě dočasně suspendovali soudkyni, která rozhodovala o zrušení vazby obžalovaného. Při soudním líčení totiž ležela v posteli a kouřila cigaretu.

Ivanu rozdováděla informace pojednávající o tom, že Wimbledon umožní tenistkám nosit i tmavé spodní díly, aby se vyhnuly dalšímu stresu během menstruace. Nová pravidla pro oblečení vstoupí v platnost v červenci při 136. ročníku turnaje.

Nesměla chybět nějaká ta krimi zpráva z Brna. Zlomyslné telefonáty devětatřicetiletého muže tam potrápily pracovníky tísňové linky 158. Hovory od neodbytného volajícího přicházely ve dne i v noci, ale strážci zákona mu nakonec zatli tipec.

Je mezi rozdováděnou soudkyní, moravským trollem a popraskem v rámci Wimbledonu nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka