Soutěžní předvánoční Casablanca plná cestopisů!

9. prosinec 2020

13. prosince 2020 v pravé poledne vysíláme speciál cestovatelského a outdoorového pořadu Casablanca. Vyhrát můžete cestopisné knihy hostů našeho pořadu.

Viktorka Hlaváčková: Hory a nekonečno. Kniha + funkční merino tričko

Čtěte také

Viktorka se během své sedmiměsíční sólo cesty vydala pěšky přes Kavkaz od Černého moře ke Kaspickému moři. Kniha Hory a nekonečno, na jejích zážitcích založená, je také o tom, co putování v horách člověku přináší a o hledání životních hodnot.

U příležitosti vydání knihy v nakladatelství BWT Books vznikla v Pod7kilo unikátní edice trik z novozélandské merino vlny, které Viktorka na cestách nosí. Obě věci můžete vyhrát v soutěži.

Mára Holeček: Dotknout se hvězd

Čtěte také

Nejslavnější český horolezec současnosti a také svérázný vypravěč, dobře známý posluchačům Casablanky, má za sebou další výživný rok. Nové výstupy mu přinesly uznání i Zlatý cepín, ocenění za nejlepší horolezecký počin na světě. Lezení však není o stupních vítězů, ale o zážitku, kdy se dotýkáte překrásných štítů pod oblohou plnou hvězd. Kniha s podtitulem Zápisky Marouška blázna je plná fotek i vyprávění.

Lenka Linhartová: Císař ve světě

Čtěte také

Lenka Linhartová měsíc cestovala po Thajsku se svým synem Kryštofem, který má Aspergerův syndrom. Dvacet kapitol její originálně zpracované a vlastnoručně ilustrované autorské knihy líčí příběh „této velmi atypické cestovatelské dvojice, která nehledá slony ani chrámy, ale cestu jeden k druhému“.

Slávek Král: Stopařův průvodce zeměkoulí

Čtěte také

Stopařův průvodce zeměkoulí shrnuje ty nejzajímavější, nejbláznivější a nejextrémnější zážitky Slávka Krále, který se na cestách živil jako včelař, sběrač kiwi, pomocník v pivovaru, zahradník a podobně. A poslední dobou cestuje už zásadně jen s fenkou Corey.

Lukáš Matějček: Dobrodruh z paneláku

Dobrodruh z paneláku je slovy svého autora částečně autobiografický cestovatelský román o zážitcích kluka, kterému se jeho výpravy staly osudem. Upřímná zpověď o poznání, dospívání a o tom, jak se postavit na vlastní nohy, i když máte prázdnou kapsu a nulové zkušenosti.

Čtěte také

O knize a cestách Lukáše Matějčka se můžete dozvědět víc tady.

A jako Antarktida

Magnesií Literou oceněná kniha Davida Böhma A jako Antarktida – Pohled z druhé strany je autorská encyklopedie známého českého výtvarníka. Přibližuje nejjižnější světadíl, kam autor putoval se svými syny, aby si kladl různé otázky a dal jim výtvarně pestrou podobu plnou kreseb, fotek, map, deníkových zápisků atd. Rozhovor o knize a Antarktidě přineseme v Casablance zanedlouho.

Všechny soutěže budou v živém vysílání telefonické (volejte na číslo 221 552 333) a vědomostní. Každý posluchač může vyhrát pouze jednu cenu. Víc k soutěži uveřejníme na Facebooku pořadu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.