Špína s noAR+IS+: Každý gig je největší, i kdyby to byla jenom zkouška

1. květen 2016

Kdysi to byl jen osamělý chlápek, co řezal do kytary a divně řval. Dnes se k němu přidala basa a bicí. Název ale zůstal stejný a noAR+IS+ nedávno vydali album u Silver Rocket. O tom, proč trvalo čtyři roky, než jsme si ho mohli poslechnout, co se změnilo a jaké nádražky kolem Neratovic jsou nejinspirativnější, jsme si povídali v další Špíně.

„Poslal jsem to Aranovi a nějak se na to netvářil, pak nás Silver Rocket pozvali na vánoční večírek na pražskou Sedmičku a hned po skončení řekli, že to vydají,“ vzpomíná Michal z noAR+IS+. Bez finanční pomoci od Holubníku, tedy bratrů Holubů z Kontroll, by ale k ničemu nedošlo. Trvalo 4 roky, než jsme si mohli poslechnout album Zahojí se to, jen když si to přestaneš škrábat. První dva roky se trojice sehrávala, jeden víkend to noAR+IS+ nahráli, ale ještě dva roky se to míchalo v dílně Ondřeje Ježka. „Muselo to tak dopadnout, už jenom kvůli tomu, jací lidi se tady pohybují,“ říká Michal.

noAR+IS+ nejsou jenom kapela. Společně provozují label Sakraphon spojený se zakouřenými nádražkami v okolí Neratovic. Tento rok plánují vůbec nejvíc desek za pět let fungování a údajně přibydou i nějaké nové kapely, které doplní veterány Bumfrang3 a další. Pořádají taky koncert! Bohužel už ne v mlýně v Byšicích, kde byl podle Michalových slov každý gig největší, i když to byla třeba jenom zkouška. A tak by to mělo vypadat.

Playlist:
noAR+IS+ – Doupě
Bumfrang3 – Vaz
Květoslav Dolejší – Učitelka
Otra Vez – Proti sobě
noAR+IS+ – Stezky, po nichž kráčí lidská mysl

autor: Miloš Hroch
Spustit audio