Sports Take o MS v ultimate frisbee

30. červen 2010

Výzva. Slovo, které možná nejlépe vystihuje to, co na organizátory a sportovce čeká v následujících dnech, kdy se v Praze uskuteční MS v ultimate frisbee. Více už ve druhé hodině vysílání patřící speciálním hostům. V první části jsme informovali o aktuálním vývoji na fotbalovém MS, na telefonní lince jsme pak přivítali vodního slalomáře Stanislava Ježka, vítěze víkendového SP.

Česká republika se stane ve dnech 3. – 10. července pořádající zemí MS klubů v ultimate frisbee. Do Prahy se sjede na 120 týmů z celého světa, aby soutěžily v kategoriích mix, ženy, masters a nejprestižnější open. S členkou organizačního týmu Martinou Kačerovou a českým reprezentantem Štěpánem Maternou jsme mluvili nejen o detailech a náročnosti samotné přípravy, ale také o tom, v čem konkrétně může akce tak zásadního významu pomoci popularizaci frisbee v ČR.

V Rychlém přehledu vám každý týden ve zkratce nabízíme sportovní události, které byste neměli minout. Tentokrát jsme zacílili na novinky z hokejbalu, amerického fotbalu i dostihů.

Drtivou porážku připravil Stanislav Ježek světovým vodním slalomářům. V závodu Světového poháru ve španělském Seu d´Urgell vyhrál v kategorii singl kánoí o více než čtyři sekundy. Pro ilustraci rozdílů mezi závodníky doplňme, že další pětice závodníků se srovnala do jediné sekundy.

Fotbalový šampionát v Jihoafrické republice vstoupil do vyřazovací fáze. Jak se líbí šéfovi českého fotbalu Ivanu Haškovi, který viděl úvod turnaje na vlastní oči? To zjišťoval redaktor Radiožurnálu Miroslav Bureš.

Malý slovenský zázrak proti Itálii s našimi východními fanoušky pořádně zacvičil. Výsledek 3:2 nakonec senzačně posunul do osmifinále Slovensko a Squadru Azuru čekala cesta domů. Bratislavské oslavy proto byly pořádně bujaré. Více už Vojtěch Berger.

Zapsal se do fotbalové historie. Jeho branky patří mezi nejdiskutovanější i nejkrásnější momenty všech dob. Jeho život ovlivnil fotbal i drogová závislost. Z vrcholu na samé dno a zase zpět mezi opěvované hvězdy. Diego Armando Maradona.

Ty nejaktuálnější motoristické informace ze světa i České republiky. Takový je pravidelný Biker's Bar v podání našeho kolegy Honzy Dvořáka.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio