Spotipop, konečně! Startér pouští hudbu k nakupování hadrů a rap s živelným beatem

10. březen 2020

Devatenácté kolo hitparády neobjevených přineslo dědkovské moderování, ale taky výrazně mladou účast v novinkách. Zpěvačce a producentce Ellen Whitt je teprve patnáct a už má šanci, že se vyškrábe mezi nejlepší interprety letošního Startéru.

K hitovce Creep sice máme výhrady třeba že je výrazově trochu nemastná neslaná a že víc nekope, na druhou stranu takhle dobře odzpívanou věc jsme v hitparádě dlouho neměli. Elen Vítová, kterou do Startéru přihlásil její tatínek, bravurně ovládá hlas a taky moc dobře skládá. Kdyby Creep dostal osobitější produkci, určitě by nezapadl v playlistech nejlepší tuzemské hudby na streamovacích platformách. Jo, tohle je spotipop nejhrubšího zrna. 

I druhá novinka zní hodně aktuálně. Laokoon tvoří Jiří Machů z Killiekrankie a Mikuláš Hamerla z projektu Sekvoye, tedy celkem zkušení muzikanti, kteří tentokrát spojili síly v elektronicko-rapovém tělese. Funguje to moc dobře. Jiří dává Laokoonu živočišné beaty, Mikuláš dadaistické, intenzivně odrecitované texty. Na parties to musí znít opravdu dobře, tahle věc fakt tepe. Někdo by možná potřeboval trochu jednodušší texty, na někoho budou Laokoon moc intelektuální, ale třeba si to ještě sedne. Laokoon, stejně jako Ellen Whitt, patří v hitparádě mezi hudebníky s vysokým potenciálem.

Tak využijte toho, že teď pár večerů nepůjdete na velké koncerty, pusťte si záznam Startéru a sedněte k vlastním nedopsaným demáčům. Těšíme se na ně na adrese starter@rozhlas.cz. A nezapomeňte poslat hlasy svým favoritům, přes internet to prý není nakažlivé!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.