Stage: FaltyDL v Solid Steel Radio Show

3. září 2012

Newyorský producent Drew Lustman známý jako FaltyDL je dlouhodobě fascinován taneční hudbou raných 90. let a ve čtvrtek 6. září od 19:00 budete mít možnost poznat, že je i skvělým DJem.

FaltyDL debutoval před dvěma lety nadějným albem Love Is a Liability, na kterém se dubstepové subwoofery potkávaly s pípáním videoherních konzolí. Loňská deska You Stand Uncertain je už rovnou kondenzovanou historií raveového kontinua vtěsnanou do 50 intenzivních minut, v níž se snoubí elementy rave hardcoru, jungleu, two stepu, UK Garage, ale třeba také chill outu a ambientu.

FaltyDL je Američan a britskou taneční kulturu přijal takříkajíc z druhé ruky – i proto jeho stylová cvičení nejsou pouhou nápodobou a vykrádáním starých postupů, ale spíše novátorským roubováním. Vizionáře stylu „future garage“ si tedy můžete na dnešní Stagei užít v roli DJe: jak sami uslyšíte v autorově mixu pro Ninja Tune, mezi jeho oblíbence patří mimo jiné Four Tet, Aphex Twin, Luke Vibert nebo třeba Boards of Canada.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.