Startér 1: Prvních devět koní

27. březen 2014

Včera začala na Radiu Wave nová éra. V novém Studiu 1 Českého rozhlasu se odehrál první koncert pro veřejnost a odvysílali jsme premiérový díl obnoveného Startéru. Už teď je možná mezi prvními devíti soutěžícími kapela nebo producent, který na konci soutěže odstartuje hvězdnou kariéru a v červnu nám zahraje právě ve Studiu 1 Českého rozhlasu.

Vybírali jsme z velkého množství kapel, které jste za poslední týdny poslali, a nakonec nasadili ty pro nás nejnápaditější a žánrově nejrozmanitější skladby. Aid Kid nás zaujal jako producent, ZeusBX pobavil svým, slovy Jakuba Johánka, éterickým beatboxem. The Brain Waves z Tábora potěšili překotnými rytmy a skoro math rockovým zvukem, slavkovští Ghost of You zase jemným vokálem a snovou atmosférou kytarovek z předposlední dekády. The Firearms jsou precizní indiepopaři, kteří by s klidem mohli nahradit rozpadlé Charlie Straight, jestli je v tom ovšem nepředeženou Whispering of Soul.

Alternativnější a daleko temnější indie nabízí Brňáci Luis Buňuel, do melancholie se noří i The Superpower. A pro někoho, kdo by radši fandil elektronice, je tu house od producenta Honey T. Poslechněte si tracky na našem SoundCloudu, ať to hlasování máte jednodušší, rozhodujete o tom, kdo bude mít příští týden nakročeno ke slávě.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.