Startér 17 bojuje s roboty!

27. březen 2014

Máte rádi postapokalyptické filmy? Visí vám v bunkru plakáty Matrixu, Terminátora, Ghost in the Shell? Tak si pusťte poslední Startér, ve kterém máme novinku Machines, temnou hymnu o odvěkém boji lidí s roboty. Song se zreverbovanou kytarou kvílící daleko v sutinách velkoměsta má na svědomí Filip Helštýn, původně člen české shoegazeové naděje Saturn United, kterou před nedávnem rozdělil v nový projekt, Divided. Snad se mu bude dařit! Až si poslechnete zachmuřelou Machines, budete jenom čekat, až vám zavolá Morpheus, a ke své mikrovlnce už budete navždy podezřívaví.

Silné, i když rozhodně ne paranoidní reakce ve vás určitě vyvolá i druhá nasazená novinka. Kapela Neřvi mi do ucha umí kombinovat zamyšlené, posmutnělé texty, klarinet a klávesy s hravými synťáky a pořádným disko beatem od podlahy. Dohromady to zní opravdu perfektně, akorát si pak těžko vyberete, jestli máte spíš v melancholii civět z okna, nebo tancovat jak o závod. Československé trio tvoří dva sourozenci – Tobiáš a Alžběta – a zpěvačka Martina s vokálem, pro který by se kámen ustrnul. Tak se hlavně moc neustrňte a hlasujte, posílejte nám vlastní tracky na starter@rozhlas.cz a bacha na mikrovlnky.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.