Startér 5 a revoluce, která se nekonala

27. březen 2014

Minulé kolo jsme nasadili hned dvě novinky, u nichž jsme doufali, že trochu zatočí s kytarovkami na předních stupních. Nepovedlo se. Všichni fanoušci jsou svým kapelám stále stejně věrní a zasloužili by si od svých idolů další pořádné fláky – nebo aspoň pizzu. I když jen těsně, soutěžní tracky vydržely nápor novinek a s jen malými změnami v pořadí na prvních příčkách hrajou o přízeň i v pátém kole.

Nápaditá věc od Apart Aside ani producent HRTL nepostoupili a zkoušet štěstí teď musí jiná dvojice. Naději vkládáme do VR/Nobody, projektu, který se zjevil zničehonic a už teď sklízí mezi posluchači úspěch kombinací minimalistických aranží a melancholických vokálů blízko třeba the XX nebo Majical Cloudz. Druhá novinka pochází od producenta skládajícího pod jménem For You Katrina. Z tohoto objevu máme velkou radost, dlouho jsme neslyšeli tak vyvážený balanc na hranici zábavy a obskurnosti. Zpěvné melodie a k tomu atmosféra jak od Forest Swords. Tak schválně, jestli se novinky konečně chytí a revoluce přijde!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.