Startér a hudební věda Profesora Neutrina

3. září 2014

Posledních pár týdnů zbývá do zahájení nového soutěžního kola hitparády neobjevených, pořád ještě máme trochu času představit ty nejzajímavější talenty z posledního ročníku. A protože je to 25 let od vzniku legendárního labelu Warp, pozvali jsme tentokrát jeho velkého milovníka, Profesora Neutrina. Jak zní hudba epigona Aphexe Twina nebo Autechre, to se dozvíte při dalším dílu Startéru.

Neutrino, civilním jménem Petr Mareš, se v hudbě pohybuje dlouho, začínal v kytarových kapelách, ale pak slyšel Autechre a to mu změnilo život. Alespoň ten hudební. V jeho repertoáru dominuje elektronika, která bodovala i v našem Startéru. Singl z jeho Canal EP se u nás udržel celých sedm týdnů a jeden hlas mu chyběl k ďábelským 666 hlasům. Jak se mu skládalo přes internet spolu s panamskou zpěvačkou Milou Lombardo? Co chystá dál? Chce se mu ještě pracovat s živými muzikanty hezky z ucha do ucha?

Kromě rozhovoru a Neutrinových oblíbených songů vám prozradíme i něco o spolupráci s Converse zkušebnou. V rámci projektu Keep Prague Loud si s námi můžete odhlasovat, která česká kapela ve zkušebně zahraje 9. října. Hlasovat můžete na Facebooku pořadu Startér.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.