Startér pouští mroží verzi Beatles, sólo na vábničku a Young Leana z Ústí

4. únor 2020

Čtrnácté kolo hitparády neobjevených přineslo hodně rozesmátého Kubu Kaifosze, hodně ukoktaného Jonáše Zbořila a také hostovačku porotce Dominika Zezuly, který do studia přišel v otrhaných kalhotách, tričku Slipknot a opravdu obřích skejťáckých botách. A co novinky?

Dobrý a bizarní! První novinka přišla od anonyma, který se představil pouze pod pseudonymem Yellow Jello. Track Wreck Yourself je hymna pro všechny milovníky I Am the Walrus, ale má v sobě i něco z raného Becka. Možná to bude to sólo na kazoo nebo husí vábničku, možná to lakonické vybrnkávání na španělku, možná celá ta nástrojová kaše. Wreck Yourself je ekvivalent hudebního tacos, které člověk zhltne v záchvatu munchies. Možná proto náš anonym zakončil e-mail rozloučením v podobě telefonické předvolby České republiky.

Druhou novinku poslal Ynaj, producent a rapper s vizáží Four Teta a láskou k Burialovi, Nosaj Thingovi i Yung Leanovi. Jeho track Každej den perfektně následuje odkaz oblíbeného trendu sadboy rapperů. Jednoduchá, ale hymnicky působící melodie, chraplavý vokál citlivého kluka, podvozek z trapového beatu. Ynaj sice tvrdí, že je úplně mimo „tenhle emo drogový žánr“, ale svoje publikum bude nejspíš hledat mezi fanoušky Lil Peepa. Drogám se Ynajovy tracky možná vyhýbají, ale citlivosti rozhodně ne. A v tom je jeho velká výhoda. 

Komu fandíte vy? Poslechněte si záznam ze čtrnáctého kola Startéru, pošlete hlas svému favoritovi nebo přispějte vlastním trackem na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.