Startér školí konzervatoř. A konečně našel české Tame Impala

7. prosinec 2021

Osmé kolo hitparády neobjevených nabízí novinku od profíků, kteří už za hudbu dostali pár jedniček do žákovky. Víc se nám ale líbí DIY hitovka z pokojíku, která má groove jako Tame Impala.

Magdalena Ochotná & Manoli to s námi nebude mít lehké. Na učené muzikanty jsme přísnější než na špinavé garážovky a ani v případě Majdy to nebude jinak. Teach Me How To Dance je moc navoněná, moc čistá, moc dokonalá. Špatně je na tom tracku snad jen cajon, nástroj, který se měl dávno zakázat.

Na druhou stranu – když si odečteme povinnou manýru z konzervatoře, máme pocit, že tenhle song je vlastně dost hit. Moc dobře odzpívaný hit. A navíc jsou z něj cítit emoce, hlavně radost. V minikategorii songů z konzervatoře zatím Magdaléna Ochotná & Manoli vyhrávají.

Jednadvacetiletý Patrik Rašman dostal o dost menší čočku než první novinka. Song skoro člověka vtáhne dovnitř a už nepustí. Táhlé synťáky se skvěle doplňují s beatem, Rašmanovým floutkovským zpěvem a odmumlaným českým textem, těžko říct, o čem vlastně. Důležité je, že člověk má pocit, jako by byl v lázních. 

Jak ostatně poznamenala porotkyně Aneta Martínková: osmé kolo má spoustu optimistických songů. Kdo by to byl řekl!

Pošlete nám pořádnou hudební depku! Čekáme na ni na starter@rozhlas.cz, nezapomeňte také hlasovat pro svého favorita na wave.cz/starter.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.