Startér - vydání čtrnácté

27. březen 2014

Startér se tentokrát trefil do slovenského týdne na Radiu Wave. Řekli jsme si, že by to na něm mělo být znát, a tak jsme všechny tři novinky vybrali pro tentokrát právě ze Slovenska. Zároveň se naprosto obměnil hlavní žebříček a zahraniční část Startéru zmapovala brazilskou electro-clashovou scénu, takže důvodů pro klikání na následující odkazy a pro hlasování na starter@rozhlas.cz více než dost.

HLAVNÍ ŽEBŘÍČEK

1. místo: Talkshow - Try
Je neuvěřitelné, že tahle kapela podle vlastních slov hraje teprve čtvrt roku. Naprostá sehranost, nic nestojí v cestě energii, která z nich září. Písně jako břitva. Slovenská novinka pro tento Startér.
Myspace projektu

2. místo: Help Me Robot - BOX
Zjevení na české kytarovové scéně, suverénní zpěv, hitový potenciál, prst na tepu doby, doufejme, že nezapadnou. Startér tomu zkusí zabránit.
Myspace projektu

3. místo: Boycotlettes - Boys
Táborské, trendy neskutečně rychle reflektující duo opařené qeerovým oparem. Jejich singl Boys si můžete poslechnout na jejich MySpace i v dubstepové verzi.
Myspace projektu

Novinky

Fakin Hipi - Hardmusic
One-man projekt bratislavského milovníka nepříliš známých hudebních experimentů, jako je například Satanic Porno Cult Shop. Sám o sobě je o něco méně glitchovitý, více poslechový... Posuďte sami.
Myspace projektu

Cadillac Face - Lilac Lips
Mladík z Bratislavy, kdysi jste ho mohli znát pod přezdívkou Octopüs, vždy byl poměrně lo-fi a zakládal si na tom. Teď prý chce podle vlastních slov mířit do mainstreamu, ale na jeho hudbě to naštěstí není moc znát.
Myspace projektu

00728035.jpeg

Junkless - Song 2
Trocha nu-jazzu neuškodí, ještě ke všemu tak kvalitního. Projekt Junkless je z Banské Bystrice.
Myspace projektu

ZAHRANIČNÍ

Database - Personal Fuck Database
Myspace projektu

NRK - Flashlite Money
Myspace projektu

Space Rave - Suma Estrancha Paz
Myspace projektu

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio