Stevie Brufen: Míň než kapela, víc než lidi!

15. duben 2016

Konečně Slezsko! Květnová Špína hostila superspoko návštěvu, na kterou muselo časem nevyhnutelně dojít – Stevie Brufen. Tohle trio elektro-revolucionářů představuje klíčový průsečík současného (nejen) slezského hudebního podzemí. Potkávají se v něm členové a spolupracovníci asi padesáti dalších kapel a zároveň zakladatelé labelu MMM a organizátoři brněnského hudebního kvasu Keftes Party.

Probralo se, jak to ve Slezsku hudebně šlapalo v nejlepších časech, jak to tam šlape dneska, jak se zrodil i zemřel superhrdina Stevie Brufen, který nikdy nepoznal kocovinu, ale zato se důvěrně seznámil s Bourkem, i to, jak se hrálo v punkové kapele s Tomášem Klusem (sic!). A mluvilo se „ponašimu“! Jo a říkali jsme, že Stevie Brufen má zbrusu novou desku, ze které jsme exkluzivně pomlsali přesně den předtím, než vyšla?

Nakládalo se především lokálně – Leto, Ambellyn nebo L’Homme Approximatif – a po balkánsku – Lollobrigida nebo Bernays Propaganda.

Růžový vinyl SB seženete a průhledné empétrojky natáhnete zdarma zde.
http://steviebrufen.bandcamp.com/album/death-of-stevie-brufen-2
Mámu navštivte tu.
http://mamamrdamaso.org/
A party začíná tady.
http://www.keftesparty.cz/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.