Takhle to znělo i minule? Startér mění názor, silnější selekci byste pohledali!

20. únor 2024

Vrací se do hitparády neobjevených po minulém díle pořádek? Martin s Filipem neslibují nic. V době, kdy chlebíčky ve studiu nečekaně střídají koláčky, to ani jinak nejde. S těžkým srdcem mávali na 17. míli vozovky písničkáři ferovi, jehož skladba polo bez techničáku si v hitparádě užila už maximální počet týdnů. To zachránilo Petrofskiho, u něj došlo na debatu, pro koho svou 80. létům věrnou hudbu vlastně tvoří. Doufáme, že hlavně pro sebe samotného, to je nejlepší!

Už tak velmi solidní soutěžní skvadru nově doplnili třeba .themayrevolution – v Pardubicích založená kapela (nyní o čtyřech členech). Singl Postmodern je jejich zatím nejambicióznějším počinem. Zvuk kapely je v dobrých rukou kolegů z John Wolfhooker nebo Skywalker, navíc ale i zvukového inženýra George Levera, jehož mixy zdobí nahrávky kapel Sleep Token, Holding Absence nebo Loathe. Kluci z .themayrevolution si už našli cestu i na velké festivaly. „Moc dobře vystavěná věc,“ zaznělo.

„Posunulo mě to možná až k Elderbrookovi a samozřejmě k Hot Chip,“ vzpomíná Martin na své tehdejší oblíbence potom, co dozněla novinka č. 2 od producentského kolektivu WLW8. Ti si prošli Czechingem, poslední tři roky víceméně mlčeli a nyní servírují singl Subtleties pro všechny tesklivé typy stojící před Ankali. Neděje se v něm moc, spíše tak akorát. Podbízivost versus brilantnost melodického synťákového hooku ale Martin s Filipem dávaly svým hodnocením všanc. Jak to dopadlo?

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.