„TechnoEcho“ Jardy Petříka: Eomac a Lumisokea

18. červen 2014

Další pondělní červnové Echo ovládly především nové dlouhohrající techno releasy, debutové album Spectre od jednočlenného projektu Eomac v rubrice 3 in 1 a také v Innsbrucku pořízený rozhovor s duem Lumisokea.

Po několika EPčkách a dvanáctipalcích vydal Ian McDonnell aka Eomac (jinak také polovina dua Lakker) v květnu u berlínského labelu Killekill svůj oficiální dlouhohrající debut Spectre. Z desky, která zdaleka není jen čistokrevným technem, zazněly v rubrice 3 in 1 skladby Rising 3, Shell Of Dark a You Hun Ye Gui. První minuty nicméně patřily ohlédnutí za páteční nocí v MeetFactory, kde odehrál epický tříhodinový set Rødhåd z labelu Dystopian. Z letošního EPčka Red Rising dostal prostor track Mines Of Mars.

Čtěte také

Další dva tracky už patřily k novým dlouhohrajícím albům, které v červnu vydali Inigo Kennedy (pátá studiová řadovka Vaudeville) a Answer Code Request (albový debut Code). Následoval rozhovor s dvojicí Andrea Taeggi a Koenraad Ecker aka Lumisokea, kteří o prvním červnovém víkendu zahráli na innsbruckém festivalu Heart Of Noise, a také exkluzivní ukázka The Engineerist z jejich připravovaného EPčka Eavesdropping On Pianists, které vyjde u labelu Eat Concrete v průběhu léta. Před rubrikou 3 in 1 pak dostala prostor skladba z ještě jedné dlouhohrající debutové desky, tentokrát od tajemného projektu Abdulla Rashim, která vyšla v květnu pod názvem Unanimity na malé švédské značce Northern Electronics.

Po rubrice 3 in 1 už zbyl čas pouze na jeden techno release v podobě dvanáctipalcové novinky The Sky Is Gone But You Are Still Here producenta Kareem, ze které zazněl track Divine Hunger. Poslední minuty pak byly naopak zcela offbeatové a řádně ponorné díky ukázce An Excrement Suite (For Voices Lost Again) z nového dvojalba The Infinite Sadness, pod kterým je podepsaný Kyle Bobby Dunn. Coby upoutávka na příští, poslední vydání rubriky 3 in 1 před tradiční prázdninovou pauzou tak „TechnoEcho“ uzavřela silně meditativní, droneambientní skladba.

Playlist:
Rødhåd – Mines Of Mars [Red Rising EP] /Dystopian, 2014/
Inigo Kennedy – Birth [Vaudeville] /Token, 2014/
Answer Code Request – Field Depth [Code] /Ostgut Ton, 2014/
Lumisokea – The Engineerist [Eavesdropping On Pianists] /Eat Concrete, 2014/
Abdulla Rashim – No Borders [Unanimity] /Northern Electronics, 2014/

Rubrika 3 in 1:
Eomac – Spectre /Killekill, 2014/
Rising 3
Shell Of Dark
You Hun Ye Gui

Kareem – Divine Hunger [The Sky Is Gone But You Are Still Here] /Zhark Recordings, 2014/
Kyle Bobby Dunn – An Excrement Suite (For Voices Lost Again) [The Infinite Sadness] /Students Of Decay, 2014/

Spustit audio