Tip dvojice P/\st: Nejvíc je rap Tierry Whack

12. prosinec 2019
Tip

Tento týden nám dávala hudební tip experimentální rapová dvojice P/\st, která se nedávno v rámci Paternoster Session projela oběžným výtahem v budově Českého rozhlasu. Doporučují americkou rapperku Tierru Whack, španělskou zpěvačku Rosalíu a na závěr přihodili českého rappera Násilníka.

Tierra Whack je americká rapperka a zpěvačka. Před rokem jí vyšlo debutové album Whack World, které se setkalo s nadšeným přijetím. Například deník The Guardian o ní psal, že dokonale propojuje rap se stand-up comedy a dokáže zkombinovat texty o tacos s existenciálními problémy. „Dělá super věci. Natočila třeba patnáctiminutové album, kde má každá skladba jen jednu minutu, a pak z toho všeho vznikl jeden čtvrthodinový klip. Je to boží. Jak ty skladby, tak ten klip,“ vysvětluje rapper Dan Kranich.

Producent Ivo Sedláček dává podobný tip a výrazně doporučuje zpěvačku Rosalíu, která zajímavě kombinuje flamenco a rap s trapovým zvukem. „Je to můj největší zážitek z posledních Colours. Měla tam tanečnice, pěvecký sbor a jednoho borce s počítačem a spolu dokázali vytvořit show, ze které jsem si sedl,“ popisuje Sedláček svou zkušenost z jejího koncertu. „Sama je taková barokní a s těmi tanečnicemi za sebou má obrovskou energii.“

„Já bych ještě vypíchnul Násilníka, protože to je moje naprostá hvězda a naprostý idol,“ dodává na závěr rapper Dan Kranich. Doporučuje ho všem především proto, že se mu zdá absolutně pravdivý. „Je to ta správná špína z ulice a z Crossu a z pražských zaplivaných klubů.“

Kdo ze současné americké rapové scény nejvíc oslovuje rappera Dana Kranicha? Jaká španělská zpěvačka nejvíc zaujala producenta Ivo Sedláčka na loňských Colours a bavila ho i potom, když ji poslouchal doma? A kdo je pro Kranicha teď největší idol českého rapu? Poslechněte si hudební tip s kapelou P/\st.

autor: Jan Jindřich Karásek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.