Tip Juliany Maškrtnice: Ve volném čase se naučte péct poctivé domácí koláče

3. listopad 2020
Tip

V době, kdy se podniky spíše zavírají, se manželé Cibulkovi rozhodli otevřít nové vietnamské bistro na pražském Smíchově. Rodinný podnik Nhà hai hành v překladu znamená dům u dvou cibulí a nabízí celou škálu nejrůznějších pokrmů. Za vaši pozornost rozhodně stojí chutné a na pohled zábavné plněné pařené knedlíčky ve tvaru prasátek s nádivkou z nudlí, vajec a masa nebo vepřová žebra se zeleninou a vývarem.

A ve volném čase se můžete pustit třeba do domácího pečení. Maškrtnica pro vás tentokrát vybrala tituly se sladkou tematikou. Cukrářka Lucie Dvořáková v letošním roce vydala kuchařku Koláče Chez Lucie. S jejími recepty doma připravíte klasické ovocné koláče i složitější kynuté frgály. Foodblogerka Barbora Gorecká, známá pod pseudonymem Máma peče doma, zase zavzpomínala na dětství v aktuální kuchařce Moje nejsladší vzpomínky.

Které kuchařské knihy vydali porotci úspěšné soutěže Peče celá země? Poslechněte si celý Tip Juliany Fischerové Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.