Tip kapely Acute Dose: Sportovní výkon PinioL, malá domů Čau Česko a deštivé R&B Marshalla Vincenta

14. listopad 2019
Tip

Heslo „radši shořet než vyhasnout“ nejspíš ctí i čtveřice brněnských eklektiků Acute Dose. Kapela známá – kromě své dobré hudby – také bizarním zážitkem, kdy jim při přejezdu mezi koncerty vyhořela dodávka i s nástroji, na muziku nezanevřela a provětrala své ohořelé kytary i ve studiu Radia Wave. Při té příležitosti jsme z jejích členů vytáhli i nějaké tipy na hudbu, kterou rádi poslouchají.

„V poslední době jsem se dostal k francouzské kapele PinioL, což je vlastně spojení dvou kapel z jednoho labelu – PoiL a Ni. A docela si jedu jejich album Bran Coucou,“ svěřil se jako první basák Tomáš Bateško. Na rozšafných PinioL oceňuje hlavně hravé polyrytmy a disonance lapené ve vodách progresivního rocku.

Zpěvák a kytarista David Pšenčík naopak zůstává na domácím písečku a doporučením brněnské kapely Čau Česko si trochu přihřívá polívčičku. Na konci songu, který vzdává hold Nicolasi Cageovi, totiž hraje na housle. Opravdu doporučujeme si počkat na Davidovo virtuózní sólo na konci elektronické balady.

S tipem na procítěné elektronické R&B přispěchal druhý kytarista Lukáš Palán. „Od Marshalla Vincenta Burden z EPečka Right Down. Náhodou jsem si to album stáhl. Šel jsem v noci, pršelo a strašně mě to dostalo. Je to hrozně emotivní věc,“ doporučuje svou intuitivní volbu Lukáš.

Hrají francouzští PinioL metal, nebo prog rock? Na jaký hudební nástroj ještě hraje kytarista David Pšenčík a jaké album si pustit, když prší? Pusťte si Hudební tip kapely Acute Dose.

Spustit audio