Tip Karolíny Vránkové: Audiovizuální večer Soundtrack of Prague připomene 100 let od Velké Prahy

15. listopad 2022
Tip

Tento týden pro vás moderátorka Karolína Vránková vybrala doporučení na originální audiovizuální večer. V úterý 29. listopadu můžete zajít do pražského Centra architektury a městského plánování na další akci z cyklu Soundtrack of Prague, tentokrát s podtitulem Velká Praha. Hudební kurátor a DJ Pierre Urban zve pod záštitou platformy GOODGOOD jednou za čas různé umělce, aby vytvořili tzv. videoesej. Tentokrát připomene 100 let od rozšíření hlavního města na Velkou Prahu.

Videoesej večera připraví multimediální umělec, scénograf a herní designér Jaroslav Hrdlička. Nabídne archivní filmové záběry, fotografie i územní plány za doprovodu současné elektroakustické hudby. Živý hudební doprovod zprostředkuje skladatel a hudební designér Jan Burian ml. a běloruská producentka a DJka Polina Khatsenka aka mʊdʌki.

Co přesně znamená termín Velká Praha? Poslechněte si celý Tip Karolíny Vránkové.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.