Tip Never Sol: Při poslechu zpěvačky Patty Pravo mě pořád mrazí

21. únor 2019
Tip

Zpěvačka Sára Vondrášková aka Never Sol tento týden doporučuje hudbu, kterou v poslední době nemůže přestat poslouchat. Zamilovala si třeba nový singl Patterned Cloth od dánské zpěvačky Ellis May, ale vrací se i dál v čase – až do Itálie 70. let za divou Patty Pravo.

Na novince od Ellis May Sára připomíná vlivy interpretů jako Beth Gibbons, Portishead nebo Nico. Sára nedávno taky objevila zpěváka Kevina Morbyho, na němž nejvíc oceňuje tradičně americký styl jeho písničkářství. Pořád dokola ale poslouchá hlavně sedmdesátiletou italskou popovou šansoniérku Patty Pravo, a to hlavně koncertní záznam písně Tutt'al più z roku 1970. Úplně stejně jako z italské zpěvačky ji ale mrazí i při poslechu desky Stínítko od hudebního projektu Čáry života. Ten je teď nominovaný na ceny hudební kritiky Apollo.

Jakou českou kapelu teď poslouchá Never Sol pořád dokola? Poslechněte si hudební tip.

autor: Jiří Kordík
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.