Týden ve městě: Na Brno dobrý

14. únor 2014

Seriál o Brnu začíná v pondělí 24. června. Ve vysílání i na webu se objeví celkem 8 příspěvků spojených s městem nedávno svými obyvateli přejmenovaným na Krno.

Odvysíláme rozhovor s brněnským sprejerem, který si říká TIMO. Jeho hesla jako NEBOJ, VŠECHNO BUDE nebo naruby převrácené reklamní slogany vídají Brňané na procházkách po městě přes 10 let. Nedávno se o něm psalo v souvislosti s jeho verzí bilbordu řetězce Albert nebo reklamy firmy Home Credit, kterou překřtil na Home Less.

O tom proč má Moravská galerie v posledních letech tak skvělé jméno se budeme bavit s historičkou umění Milenou Bartlovou. Brněnskou architekturu, AZ Tower, obchodní dům Letmo a nejlepší budovy z poslední doby pro nás okomentoval architekt Osamu Okamura, který v Brně posledních 7 let šéfoval časopisu ERA 21.

Od Michala Rachada Hromase, který připravuje rubriku Ve vlastní šťávě, jsme dostali tipy na nejlepší brněnské restaurace, divadelní kritik Martin Macháček pro nás napsal profil ceněného souboru brněnského divadla Reduta, který se, dotčen nepřátelským postojem městských úředníků, stěhuje do Divadla Na zábradlí. Jiří Špičák připravil přehled současných brněnských kapel a recenzi čerstvého alba skupiny TEVE.

V závěru odvysíláme report z brněnské Kamenné kolonie. Ze všech zbývajících vesnických kolonií ve velkých městech, žije právě Kamenka nejčilejším životem. Na Brno (snad) dobrý.

02914683.jpeg
Spustit audio