Se svým biologickým tátou nemám chuť se bavit, v mládí jsem vzhlížel k trenérům, říká Petr Boháček

19. květen 2024

Hostem Pochlap se byl politolog a amerikanista Petr Boháček, který pomáhá stavět satelity po světě. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, jaké bylo studovat a hrát fotbal v USA, proč nakonec se sportem skončil a také proč se zatím nechce bavit se svým biologickým otcem.

„Hrál jsem hokej, poslouchal rap, vždycky mě to táhlo do USA, tak jsem tam šel na střední a hrál americkej fotbal. Po vejšce mi přišlo nejjednodušší studovat mezinárodní vztahy, pak jsem se přesunul do Argentiny, kde jsem se rozhodl s fotbalem skončit, protože jsem se víc soustředil na psaní a analýzy,“ říká na úvod Petr, který se zabývá planetární obranou.

Václav Rouček a Petr Boháček

„Teď se víc zaměřuju na evropskou bezpečnost, může za to rodina i invaze Ruska na Ukrajinu, takováhle zkouška v Evropě nebyla hodně dlouho. Člověk a prostředí se vyvíjí, teď se víc nacházím v byznysu, kde je to zajímavější. Ve skrytu duše vím, že mě to pořád trochu táhne ke sportu, jednou týdně se mi o zdá o hokeji nebo o fotbale,“ pokračuje.

„Vyrostl jsem s mámou a babičkou, měl jsem od nich naprostej support. S tátou to mám složitý, je to pro mě někdo, kdo mě vychovával od tří let a když se rozešel s mojí mámou, dozvěděl jsem se ve 12 letech, že to není můj biologický táta. Pamatuju si, že tahle informace se mnou tenkrát nic neudělala, zůstal pro mě tátou, ale v dospívání mi chyběl,“ svěřuje se v Pochlap se.

„Proto jsem vzhlížel k trenérům, rapperům, hledal mužský vzor jinde. Biologický otec se mě snažil kontaktovat, ale neměl jsem chuť se s ním bavit. Když se o mě 30 let nezajímal, nevím, proč bych měl hned přiběhnout. Poté, co mě kontaktoval jeho syn, se chuť s ním bavit snížila, měl jsem štěstí, že mě nevychovával,“ uzavírá.

Kdy se naposledy rozčílil? Kdy naposledy brečel? Co ho dojímá? A z čeho má strach? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Petrem Boháčkem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.