Umělkyně Linda Dostálková: Chtěla bych osobně poznat strašně moc psích ras

29. červen 2022

Ve psím speciálu dada rubriky Brambora s vejcem jsme telefonovali umělkyni a kurátorce Lindě Dostálkové, které jsme tentokrát kladli otázky téměř výhradně o psech. Jaké má Linda doma a co si o nich myslí? I to jsme zjišťovali. Kurátorka galerie PLATO Ostrava se nám mimo jiné svěřila, že by ráda poznala co nejvíc psích ras, ale že to zřejmě není během jednoho lidského života reálné.

Zajímalo nás i to, co si Linda myslí o mazlíčcích, kteří spí se svými majiteli v posteli, a také kolik let by se podle ní měli psi ideálně dožívat. Položili jsme ale i některé z našich klasických otázek, jako třeba jakým kusem oblečení by se umělkyně chtěla stát.

V hudebním okénku jsme si připomněli písničku Go West v podání Pet Shop Boys. „Bizarně jímavé,“ popsal skladbu chytrolín Aleš. „Ty jsi taková bizarní lidská jímka, Aleši,“ zalichotila mu Ivana a ve studiu hned zavládla milejší atmosféra.

Jaký film o psech Linda doporučuje zhlédnout a co radí pseudokynolog Aleš těm, kdo chtějí prodloužit život svého čtyřnohého mazlíka? Poslechněte si celý psí speciál rubriky Brambora s vejcem, která již tradičně obratně balancuje totálně za hranou trapnosti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.