Vizualizované vysílání v chytrých TV, party s Gazelle Twin i dort. Radio Wave slaví 13. narozeniny

7. leden 2019

Před třinácti lety čeští posluchači poprvé z éteru uslyšeli vysílání Radia Wave – stanice Českého rozhlasu pro mladé a mladě smýšlející posluchače. V rámci oslav letošního výročí Wave kromě tradičního koncertu a tematického vysílání přinese i dárek posluchačům v podobě spuštění vysílání v chytrých televizích systému HbbTV.

Oslavy třináctých narozenin Radia Wave začnou už v pátek 11. 1. ve 13 hodin krájením narozeninového dortu s moderátorkou Veronikou Ruppert, která stála za mikrofonem i při spuštění stanice v lednu 2006. Kromě toho se ve vysílání a na webu Radia Wave objeví ankety, rozhovory a výběr toho nejlepšího z bohaté historie stanice. Den pak vyvrcholí večerním koncertem v MeetFactory, na který z Británie dorazí elektronická producentka Gazelle Twin a duo Plaid se svým DJ setem, doplněni o domácí kolektiv Lightning Glove a DJ set Viktora Paláka. O vstupenky do MeetFactory můžete soutěžit každý den až do pátku 11. ledna ve vysílání vždy v 10:40.

Od 11. ledna si posluchači Radia Wave budou moci kromě poslechu živého vysílání na televizních obrazovkách v DVB-T pouštět i příspěvky a pořady z audioarchivu pomocí interaktivní HbbTV aplikace. Ty dnes podporuje naprostá většina prodávaných televizí i set-top boxů a přístup k nim má okolo 30 % domácností. Kromě HbbTV aplikace s audioarchivem stanice Radio Wave je v televizní distribuci pilotně k dispozici i vizualizované živé vysílání stanic Radio Wave a Radiožurnál, které bylo doposud testováno pouze v distribuci O2TV firmy O2. Posluchač tak kromě poslechu může na televizní obrazovce i sledovat další doplňující informace vztahující se k audiu: logo stanice, fotografie moderátorů, obrázky pořadu, zprávy z portálu iROZHLAS.cz, články z webových stránek stanice a další.

Možnost přehrávání starších dílů pořadů z audioarchivu v HbbTV

Na webu je k dispozici i exkluzivní stream nové desky zpěvačky Hellwany, vítězky Czechingu 2018.

Gazelle Twin vystoupí na Narozeninách Radia Wave v MeetFactory
autor: Radio Wave
Spustit audio

Související