Vyber si svůj Den architektury

4. říjen 2013

Jakou roli hraje pro vývoj Berouna řeka? Kde se v Pardubicích vzaly finské domky? Jaká je historie kavárenské architektury v Brně? V rámci třetího ročníku Dne architektury se odehrají komentované procházky ve více než čtyřiceti českých městech. Bohatý program koordinují tradičně organizátoři z O.S. Kruh a odehraje se 5. a 6. října 2013.

"Máme velkou radost, že už se nám jednotlivá města začínají sama ozývat. Často navrhují i témata, kterým by se chtěli věnovat, my je s nimi konzultujeme, modifikujeme a vybíráme průvodce." vysvětlila zakladatelka Dne Architektury, Marcela Steinbachová. "Nemusí to být nutně architekt, ale třeba zajímavý člověk s osobitým vztahem k místu a jeho architektuře. Tímhle způsobem to třeba letos proběhlo v Jeseníku, kam jsme se nakonec rozhodli poslat místního rodáka a patriota Jaromíra Švejdíka (Priessnitz)".

Jak se dozvíte z rozhovoru, letošní Den architektury proběhl i v Londýně. A protože jsme měli ve studiu i dvě letošní průvodkyně, Šárku Zahálkovou a Ivetu Čermákovou, seznámíte se v předstihu s akcemi pro Humpolec a Pardubice. Kompletní program najdete na www.denarchitektury.cz. Celý rozhovor si poslechněte tu.

02980126.jpeg
Spustit audio