Výletní tip Ladislava Zibury: V zámeckém parku Blatná se projdete mezi daňky

4. listopad 2022
Tip

Doporučení na podzimní výlet tentokrát vybíral cestovatel Ladislav Zibura. Během svých letních cest narazil na malebné město Blatná nedaleko Strakonic. Jeho centrum tvoří velkolepý zámek Blatná. Jedno z nejzachovalejších vodních panstev u nás v minulosti sloužilo jako sídlo rodu Hildprandtů. Zámek obklopuje celoročně přístupný park, ve kterém žijí daňci. V místním infostánku dokonce můžete zakoupit granule a zvířata sami nakrmit.

Během listopadu a prosince navíc můžete v zámeckém areálu navštívit víkendové vánoční trhy. Přesnou otevírací dobu hledejte na webových stránkách.

Jihočeské město Blatná ovšem není pouze o zámku. Během procházky v něm narazíte na spoustu zajímavých podniků. Koupíte si třeba domácí chléb v místní pekárně, prozkoumáte starožitnictví a občerstvíte se v některé ze zdejších restaurací.

Čím okouzlilo město Blatná cestovatele Ladislava Ziburu? Poslechněte si celý výletní tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.