Výletní tip Martiny Bulánkové: Vypravte se s dětmi do skalního labyrintu v Českém ráji

2. prosinec 2022
Tip

Cestovatelka z webu Akční rodiče Martina Bulánková má pro vás připraveno doporučení na výlet do Chráněné krajinné oblasti Český ráj. Tentokrát radí návštěvu Besedických skal, kde najdete dva originální pískovcové labyrinty. Zábavu si zde užijí zejména děti, se kterými můžete ve skalním městě procházet různé trasy nebo třeba klidně hrát na schovávanou.

Součástí skalního města je i několik vyhlídek, které vám nabídnou krásné výhledy na Malou Skálu, údolí Jizery nebo nejvyšší bod Českého ráje Kozákov. Přístupová cesta k labyrintům je nejlepší právě z obce Malá Skála, do které jezdí autobus i vlak. Pokud na cestu vyrazíte autem, dojeďte až do obce Besedice, kde se dá dobře zaparkovat.

Jsou pískovcové labyrinty v Českém ráji turisticky vytížené? Poslechněte si celý tip cestovatelky Martiny Bulánkové z webu Akční rodiče.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.