Výletní tip Viktorky Hlaváčkové: Spojte výlet s uklízením odpadků. Odpočinete si od vánočního shonu

11. prosinec 2020
Tip

Výletní tip pro Radio Wave si tentokrát připravila horalka Viktorka Hlaváčková, která vám doporučuje, jak si odpočinout od předvánočního shonu, uklízení a vaření. Stačí vyrazit na výlet, provětrat se a přitom uklidit svůj domov. Ten totiž netvoří jen stěny našeho obydlí nebo plot naší zahrady, ale také širé okolí, louky, pole, lesy a vesnice či města, kde žijeme. Tato místa si jednoduše zaslouží předvánoční úklid, který můžete spojit s příjemným výletem po okolí.

Stačí si vzít pytel na odpadky a sbírat po cestě smetí. Anebo se můžete přidat k někomu, kdo se takovému sbírání věnuje dlouhodobě, třeba k lidem z Trash Hero či Ukliďme Česko. Anebo zkuste aplikaci Kam s ním, která poradí, jak se s nasbíraným odpadem vypořádat.

Houbařská sezona sice pominula, ale ten, kdo rád chodí na houby, se jistě zabaví i sbíráním odpadků. I při něm můžete najít nevšední kousky. A navíc budete mít příjemný pocit, že jste udělali něco užitečného, a zároveň si odpočinete od předvánočního shonu i covidové pandemie.

Poslechněte si celý Výletní tip Viktorky Hlaváčkové a dozvíte se více o uklízení v přírodě.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.