Z krále se stal trol, co nesnáší ženy a Židy. Chce být Ye „starým bílým mužem“?

12. říjen 2022

Umělec Ye se na sociálních médiích prezentuje jako misogyn a antisemita, jehož akce si za žádnou cenu nenechají ujít celebrity módy jako Anna Wintour nebo Naomi Campbell. O filmu Blonde na Netflixu se hodně mluví, ale ne úplně pozitivně. Je to oprávněné? A jak dopadl speciál South Parku, který vznikl k 25 letům jeho existence? Pusťte si nový Kompot!

Ye, dříve známý jako Kanye West, představil svou novou kolekci na francouzském týdnu módy a naštval mnoho lidí tričkem s nápisem White Lives Matter. Zopakoval tím „vtip“, který použil už během propagace desky Yeezus, kdy na svůj merchandise použil vlajku Konfederace, rovněž vnímanou jako symbol rasismu. Z Paříže odjel nepochopen a svou frustraci si vybíjel misogynií a antisemitismem. Poslechněte si nový Kompot o kontroverzním umělci.

Animovaný seriál Městečko South Park oslavil v létě 25 let na obrazovkách. Vedle velkého koncertu se na Paramount+, který se stal novou domovskou „stanicí“ veterána televizní komedie, se objevil také speciál s příznačným názvem Městečko South Park: Streamovací války. Slavné celebrity jako Matt Damon nebo Gwyneth Paltrow v něm například pijí moč. Je seriál i po tolika letech aktuální a vtipný? Zjistíte v čerstvé epizodě podcastu Kompot.

Film Blonde na motivy života Marilyn Monroe má příšerné kritiky od novinářů, fanoušků i historiků. Jak se snímek natáčel, proč má skoro tři hodiny a co říká o nejslavnější americké herečce i tamní společnosti? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio