Za vodou s Terezou Severýnovou

9. červenec 2012

Tereza Severýnová (dříve Pízová) je designérka, která pracuje s netradičním materiálem.

Postupně studovala produktový, keramický design a šperk v Plzni, Brně a Kodani. Před 4 lety založila s bývalou spolužačkou Ivonou Novákovou studio Najs. To se věnuje prakticky všem odvětvím designu – od módy až po design interiérů. S výrobky studia Najs se můžete setkat v galeriích a designshopech po celé republice.

Jaká je filosofie studia Najs? V kolika kusech vyrábí a jaké má ambice? Jak vypadá běžný den mladé designérky? Jak je na tom dnešní česká designová scéna? Dá se srovnávat se zahraničím? Co teď v designu „frčí“? Jak se liší pojetí role designu v životě lidí u nás a v Dánsku? Je možné být dobrým designérem, aniž by člověk vystudoval patřičnou školu? Může jeden člověk navrhovat tak diametrálně odlišné věci, jako je grafický design a nábytek? Je nějaká zakázka, kterou by Tereza Severýnová určitě odmítla? Dozvíte s v pořadu Za vodou!

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.