Za všechno může frekvence. Startér řešil hudební biografii songwritera Wheel Cherry

29. září 2021

Hraje pomalé, spalující tracky, které svou melancholií přehluší všechno kolem. Jakub Strouhal alias Wheel Cherry přitom k hudbě přišel díky legendární hitovce od tATu – Nas Nedogoynat. Samozřejmě, že jsme si ji taky zahráli.

„Tohle je první písnička, u které jsem si uvědomil, že existuje něco jako hudba. Zažil jsem něco, co jsem předtím nezažil,“ říká Jakub Strouhal o dni, kdy poprvé slyšel tATu. Sám by prý taky rád dělal rychlé songy, ale pořád neví, jak na to. Z české scény se mu nejvíc líbí Miss Petty a my si myslíme, že by společně s Wheel Cherry měli udělat pořádný banger! 

S Jakubem jsme probírali i jeho chystané EP, na kterém se plánuje vrátit k češtině v textech. Podle toho, co nám pouštěl za tracky, mu rodný jazyk dost sedí. Sám si ale stěžuje, že se v něm špatně skládají opravdu zpěvné tracky. Když to ale dokázala Miss Petty, určitě to vyjde i projektu Wheel Cherry. 

Mimochodem, Jakub je jeden z mála hostů, který poskytl radu dalším začínajícím muzikantům. Sám prý přišel na to, že jedna z nejpodstatnějších věcí, kterou se za poslední dobu naučil, je řešit frekvence. Co přesně tím myslí? A jak se Jakub vyrovnal s tím, že jsme mu do soutěže nepřijali jeho první song. Jak se vyrovnal s prvním odmítnutím? Poslechněte si Startér s Jakubem Strouhalem aka Wheel Cherry. 

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.