Záplava nových desek! Galliano, Cimafunk, Cornell C.C. Carter, Monkey Business i zpěvačka Avery*Sunshine

6. září 2024

Jedno z těch bohatších období na albové novinky je již tradičně právě konec letních prázdnin a letos tomu nebylo jinak. Vysílací prostor jsme museli napěchovat tak, že hudba přetékala přes okraj. A na co tentokrát došlo?

Na 25. října je oznámeno album Best Of Both Worlds za kterým stojí švédský producent Opolopo a americká zpěvačka Angela Johnson. Naším éterem proletěl zatím poslední single Buffalo, z desky která už má svoji stránku na Bandcampu, kde můžete oba dosavadní singly slyšet.

Kubánský objev nedávných let Cimafunk se vytasil s novou deskou Pa' Tu Cuerpa, kde mísí inteligentní pop s prvky funku a hip hopu s kubánskou a afro-karibskou hudbou. A opět je to trefa do černého. Z alba vyčnívá singl a zároveň úvodní píseň Cuchi Cuchi, kterou jsme vybrali do playlistu.

Osmadvacet let od své zatím poslední desky, se na scénu vracejí britští Galliano s novým albem Halfway Somewhere, které v sobě nezapře své acid-jazzové kořeny. Deska je plná hudebních proměn a tak pokud se do ní zakousnete, nikdy nevíte, jaká příchuť vás zrovna čeká. Dobrou chuť! 

Zpěvák Cornell C.C. Carter s albovou novinkou Expressions of Soul, kterou nejprve vydal v červenci fyzicky, aby se s koncem léta dočkala i digitální podoby, nic na své vítězné formuli nemění a opět servíruje soulové balady doprovázené nezaměnitelným vokálem.

Po individuální péči, kterou dostala téměř každá skladba z desky So Glad to Know You od zpěvačky a hudebnice Avery*Sunshine, jsme se minulý týden konečně dočkali celého alba. A takhle to dopadlo.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio