Závislost na sekáčové appce. Návrhářka Karolína Juříková loví designérské poklady

2. květen 2023

„Nejde o to, že bych hodně nakupovala, spíš ráda nacházím speciální kousky. Největší radost mi udělá, když objevím nějaký designérský klenot za málo peněz,“ popisuje Karolína Juříková. Na sekáčové appce loví věci od newyorských návrhářských značek. Co jsou její největší poklady a jak ji ovlivnila máma, která žije v tiny housu v přírodě?

„Vždycky jsme bydleli v miniaturních bytech a i tohle je provizorium, brzy se zase stěhujeme,“ vypráví Karolína. V šatníku absolventky UMPRUM a jedné ze 3 designérských duší značky Overall Office, je jeden unikátní kousek vedle druhého. Od modelů mladé české návrhářské generace po newyorské značky jako Eckhaus Latta, Rachel Comey nebo Telfar.

„Máma už řadu let nevyhazuje věci. Nekupí, ale je střídmá a vše nějak zpracuje a použije. Bydlí v tiny housu v přírodě a má talent na nacházení úžasných věcí v sekáči,“ popisuje návrhářka.

Poslechněte si, jak designérku ovlivnila její máminka a podle čeho vybírá značky, které sleduje!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.