Žemlovka, vdolečky a sugardaddy. Cukr je jako oheň – dobrý sluha, ale zlý pán
Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly jen samy sebe, a to ještě skrze kontribuční budku spojující Brno a Prahu. Ivanka jakožto milovnice moučníků, například bílkového šlehaného zákusku Mrak, nastavila téma vskutku zásadní – cukr a sladkosti.
Ivana se na téma vyloženě těšila, tak si našla veškeré informace spojené se sladkou povahou života – zvláště ji zajímala otázka, jak si najít takzvaného sugardaddyho. Zuzana tyto rady přijala s povděkem vzhledem k tomu, že se vše zdražuje a nejeden posluchač rozhlasu bude mít brzy takzvaně hluboko do kapsy. Zuzana se pak pochlubila tím, že jí jistý fanoušek daroval stravenku.
Pak už konečně došla řada na sladkost potravin – Buchty probraly buchtičky se šodó, bavorské vdolečky, rýžový nákyp, žemlovku a vhodnost sladkých obědů obecně. Pak se ještě mimo jiné probralo, zda je cukrová vata jen pro proletáře, zda je cukr v kostkách zločinem proti lidskosti, v čem je svůdnost dia sušenek, jaký je rozdíl mezi oplatkem a sušenkou. Zuzana pak zaflexila tím, že se učí španělsky a má v oblibě lidské zarostlé hrudníky, a mohlo se jít pomalu domů.
Chcete si znovu potvrdit, že bez sladkostí je život jen trapné vegetování? Pusťte si do uší a duše Buchty a zjistíte, že nejen vy máte v nočním stolku lískoořískový krém a kremrole.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.