Zpětnou vazbu dostaneš až na tištěnou verzi. S Míšou Klocovou o fanzinu Kids&Heroes

27. leden 2023

Webzin Kids&Heroes patří mezi zavedené punkové portály české scény, letos oslaví 20 let svého fungování. Zároveň se jim podařil koncem loňska hattrick v podobě tištěné verze stejnojmenného fanzinu. O tom, jak vznikal, co zajímavého v něm tentokrát najdeme i jak funguje redakce, k nám do Špíny přišla osvětlit osoba z nejpovolanějších, šéfredaktorka a naše rozhlasová kolegyně Michaela Klocová!

Poprvé webzin Kids&Heroes zkřížil Míše cestu v roce 2009, kdy uveřejnil její recenzi na Green Day a stala se jeho pravidelnou přispěvatelkou. Její cesta v rámci webzinu zaměřeného na punkrock a rock'n'roll pokračovala až na post šéfredaktorky. Před třemi lety se podařilo vydat první tištěnou verzi Kids&Heroes. Podle Míši se nějakými deadliny nenechává otevřená redakce časopisu nijak svazovat, nicméně se snaží vytvořit aspoň jedno číslo ročně, což se zatím úspěšně daří.

Kids&Heroes magazín 2022

Od předchozích vydání se to současné liší především v tom, že v něm poprvé vedle autorských ilustrací najdeme i fotografie. A taky spoustu rozhovorů, ať už se jedná o anketu o vaření vlastního piva nebo jaké to je pro hudebníky napříč republikou věnovat profesi pedagoga.

Celé povídání Míša naředila playlistem složeným z kapel, které v roce 2022 dominovaly jejímu přehrávači. Zavzpomínali jsme i na tento týden zesnulou legendu českého punku a spoluzakladatele kapely Plexis, Petra "Sida" Hoška.

Které články v novém čísle Míšu nejvíce bavili? Jak vzniká výběr témat do připravovaných čísel? Jaký byl hlavní důvod, proč Kids&Heroes kromě digitálních vod vyplul i do světa tištěných fanzinů? Která kapela přinutila Míšu pořídit letenky do Španělska? A jak se snaží vyhnout vyhoření? Poslechněte si celou Špínu s Michaelou Klocovou z Kids&Heroes!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.