Zvěsti o ozajstném country rapu a rozzlobená planeta. Propírá se RMR a Baauer

4. červen 2020

Ve třetím Flámu byl konečně čas probrat strmě stoupající kariéru maskovaného country-´rappera RMR. Vzpomínalo se na Big Floyda (RIP) z kliky kolem DJe Screwa i na staré dobré fláky brooklynského producenta Baauera, který právě vydal druhé album. A dostalo se i na Arcu a její nadčasové post-clubové hity.

Kdo říká, že country do Flámu nepatří? Patří. Minimálně díky RMR, kterému Honza Bárta zdomácněle přezdívá „Ruml“. Nesou se zvěsti, že tento muž v masce míří hodně vysoko, a jeho dosavadní kariéra o velikosti 3 singlů je toho zatím důkazem. Future, Lil Baby, kutil Timbaland – slušná přehlídka rapových velikánů, kteří se kolem RMR stačili zatím mihnout.

Čtěte také

Sám RMR se momentálně míhá a stojí za svou komunitou v Minneapolis, ohnisku současných protestů za rasovou rovnoprávnost v USA. George Floyd, jehož násilná smrt z rukou policie lavinu nepokojů v Minneapolis a posléze po celých Státech spustila, však pocházel z Houstonu. V 90. letech se krátce ochomýtal kolem DJe Screwa, pionýra chopped and screwed zvuku, který dodnes (zpomaleně) hýbe nejen světem rapu. Pod nickem Big Floyd nahrál George Floyd s DJem Screwem několik příjemně valivých freestylů hezky spatra. Budiž oběma lehká zem.

Honzu Bártu nedávno znovu uhranula Arca s novým singlem Time (a především klipem k němu) z chystané desky. Skladbu mysticko-melancholických proporcí procítil i Kewu a po stopách její hudební trajektorie se následně oba vydali prostřednictvím dvou jejích tracků datujících se kamsi do počátku minulé dekády.

V z dnešního pohledu dávné minulosti se zůstalo ještě chvíli s Baaurem, který právě vydal svoji druhou desku Planet's Mad. Místo rozzlobených novinek si ale Kewu s Honzou navzájem pinkali své oblíbené Baauer bangery ze zlatých let tlustostěnného trapového zvuku. Kewu si příjemně osvěžil klubovou paměť a prý znovu zařadí vypalováky tipu My Nose nebo Dum Dum do svého párty plejlistu. Snad se planeta nebude zlobit.

Hodí se RMR k táboráku? A starý Baauer do dnešní doby? Poslechněte si třetí díl Flámu, kde Kewu a Honza Bárta objevují staré i nové klubové poklady.

Playlist:

Rascal Flatts  Bless The Broken Road
RMR  Rascal (Mr. Mitch remix)
RMR  Dealer ft. Future & Lil Baby
RMR  I'm Not Over You
Big Floyd & Daryl & DJ Screw  Freestyle (AZ  Sugar Hill)
Arca  Time
Arca  Manners
Arca  Bullet Chained
Baauer  Iced Up
Baauer  My Nose
Baauer  Dum Dum
Baauer  3AM ft. AJ Tracey & Jae Stephens
Baauer  Yeehoo
Baauer & Miquela  Hate Me
Jimmy Edgar  Bent ft. Hudson Mohawke
FVLCRVM  Bad Blood

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.