Alžběta Presová, Tolerance Pohledu v LR, kedsky

13. červenec 2009

Blíží se finále soutěže Top Styl Designer, která probíhá dvakrát do roka v rámci veletrhu Styl a Kabo v Brně. Team Modeschau má v soutěži své favority, které vám postupně představí. Prvním jménem z těch, kterým budeme rozhodně držet palce, je Alžběta Presová.

Do soutěže jde se svojí diplomovou kolekcí Poslední Mohykánky, inspirovanou svéráznými ženami ze Slovácka. Působivé fotografie originálních modelů si můžete prohlédnout na FCBK Modeschau spolu s pracemi ostatních finalistů. Jak kolekce Poslední Mohykánky vznikala a co všechno je v ní zapracované se dozvíte v rozhovoru.

00957833.jpeg

Každoročně pořádá Liběna Rochová na farmě Bolka Polívky v Olšanech designérský Workshop. Jak se 13 návrhářů vyrovnalo s tématem Tolerance pohledu se můžete přesvědčit na aktuální výstavě ve Studiu LR. Fotografie některých modelů najdete na FCBK Modeschau. Jak práce na Farmě probíhá se dozvíte z rozhovorů se dvěma účastnicemi workshopu, Jarmilou Marčišovou a Monikou Krobovou.

00957835.jpeg

Možná netušíte, že slovo kecky má původ v názvu americké kultovní značky tenisek, které se vyrábí jen o málo kratší dobu než například konversky. Tradiční Kedsova sportovní obuv si dodnes zachovala specifický design. Více se o KEDSkách dozvíte v příspěvku od reportérky Anny.

odkazy:
Top Styl Designer
www.studio-lr.com
www.keds.com

playlist:
Neon Indian - Terminally Chill (Lefse/VCR)
Mor Thiam - Ayo Ayo Nene (Stones Throw)
Memory Casette - Last One Awake Friend Version (unsigned)
The Smith Westerns - Be My Girl, 2009 (HoZac rec.)
Dum Dum Girls - Brite Futures (Sub Pop)
Toro Y Moi - Talamak (Carpark)
Little Girls - Tambourine (Captured Tracks)
Fight Bite - Swissexlover (unsigned)
Sharon Van Etten - For You (Language of Stone)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.