Auto Knight Ridera je k mání a Dánsko provokuje pohádkou o penisu. Dejte si zprávy minulého týdne

8. leden 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejčerstvější hrášky ze zpravodajského pole. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici osmdesátkových seriálů a silných automobilů zaujala zpráva o tom, že je k mání replika auta K.I.T. ze seriálu Knight Rider. David Hasselhoff, hlavní protagonista zmíněného seriálu, ho chce nyní prodat v aukci – a Ivana si na tento úlovek už brousí příslovečné zoubky.

Otázka, kterou si Mikrovlnky kladou, je následující: nutí osmdesátkového herce k prodeji finanční krize a epidemie nebo spíše nauka Marie Kondo?

Zuzanu, která zřejmě závidí mužům penis, příjemně šokovala informace týkající se animovaného pořadu, který aktuálně běží na dánské dětské televizi. Vypráví o každodenních dobrodružstvích muže s extrémně dlouhým přirozením. Jeho penis se stává klíčem k řešení nejrůznějších problémů, jako třeba když se John vznáší nad městem kvůli balonkům, které si ke svému mužství přivázal. I v moderním Dánsku je pořad o dlouhém údu velmi kontroverzní, podle jiných snad děti chápou, že takhle dlouhý orgán je nadsázka.

Snad děti nebudou mít trauma, doufají Mikrovlnky. Na závěr ještě došlo na krimizprávu z Brna, ale tou se nechte překvapit.

Je mezi jihomoravským vandalem, animáku o dlouhém pindíkovi a prodejem luxusního bouráku nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.