Bohyně, ezokoučky, profimamky a silný blonďák. Spolek Lovci klamu odhaluje šarlatány

22. květen 2022

Na internetu působí energie různé povahy. Aktuální díl pořadu Hergot! se zaměřuje na ty ezoterické, jejichž působení může mít potenciálně negativní důsledky. Ivana, mluvčí skupiny Lovci klamu, přišla do studia přiblížit šíři ezoterických služeb, které mohou mít neblahý dopad nejen na vaši peněženku, ale i na zdraví. Nebojte se ale! Při poslechu rozhovoru se vám dostane spousta zasvěcených informací, aby se tak nestalo.

Impulsem pro vznik Lovců klamů bylo působení kuchařky Kamu, která své kulinářství rozšířila daleko za hranici přípravy jídel. „Její osobnost se postupně přetvořila v bohyni. Ona sama sebe začala nazývat bohyní a vizionářkou. Bylo to v době pandemie, kdy uvízla ve Spojených státech a tam asi přičuchla k šamanství a ezoterice,“ říká Ivana. Bohyň je na internetu ovšem mnohem více. Jsou navíc doplněny různými ezoterickými koučkami a tzv. profimamkami.

Chcete se dozvědět, co tyto ženy nabízejí a čím mohou škodit? Kdo je silný blonďák zmíněný v titulku? Co mají všichni společného s křesťanskými televangelisty z USA? Proč mluvčí Ivana nebyla představena i svým příjmením? Poslechněte si záznam řádně tachyonizovaného rozhovoru!

autoři: Dominik Čejka , Jan Škrob , Fatima Rahimi , Petr Wagner
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.