Bourání s autorem komiksů Tomášem Kučerovským

12. prosinec 2012

Povídali jsme si o rozhodnutí studovat architekturu a o následné změně zaměření. Od architekta ke kreslíři komiksů.

Mluvili jsme o způsobu výběru námětů a jejich zpracování, o vztahu mezi komiksy a architekturou, o vydávání časopisu Aargh, o sériích Zapomenuté stavby a Nerealizované stavby pro časopis Era21. O cestách do zahraničí a jejich následném převedení do kreseb (Singapur, Korea, Brusel). Dojde ale i na jeho několikadenní pobyt v ‚posedu‘ od liberecké kanceláře Mjolk na náměstí v Českých Budějovicích. A skončili jsme jako takřka vždy plány a ambicemi.

Tomáš Kučerovský (*1974)
Komiksový autor, absolvent Fakulty architektury brněnského VUT, živí se jako ilustrátor na volné noze. Kromě komiksů se zabývá ilustrací, návrhy knižních obálek, grafickou úpravou publikací, obaly CD, návrhy pro počítačové hry, ilustracemi deskových her, divadelními plakáty, reklamními ilustracemi a storyboardy. V roce 2000 společně s Tomášem Prokůpkem založil komiksový časopis Aargh! Účastnil se mezinárodního komiksového workshopu v Singapuru pořádaného nadací ASEF v roce 2006. Jeho práce byla prezentovaná v rámci více než 30-ti výstav u nás i v zahraničí. Jeho práce vyšla v monografii ZOOOM.

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.